49. LAHDEN KANSAINVÄLINEN URKUVIIKKO
9.–15.8.2021

Sunnuntai 15.8.2021,
klo 18.00
Ristinkirkko, Lahti

BELLOWS AND PIPES!
Markku Lepistö, harmonikka
Mikko Helenius, urut

 

Konsertit pidetään rajoitukset huomioon ottaen, joten huolehditaan, että tullaan vain terveinä konserttiin, käytetään maskeja sisätiloissa, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, pidetään 2 metrin välit toisiin ihmisiin ja kirjoitetaan yhteystiedot valmiiksi paperille jonotuksen välttämiseksi lipunmyynnissä.

Ohjelma:

Rukous (Helenius)

Suite for Accordion and Organ (Lepistö)

I Overture
II First Waltz
III Choral
IV Second Waltz
V Promise
VI Finale

Lakeuden Risti (Lepistö)

Fuga, BWV 578 (J.S. Bach)

Klockar Samuell Dikström (Trad.)

Himlens polska (Trad.)

En Skrift i Snön (B. Andersson)

Gammal Fäbodpsalm från Dalarna (Trad.)

Sen suven suloisuutta (Trad.)
* Toisinto Kuortaneelta

Liput • Tickets 20 € / lippu.fi ja tuntia ennen ovelta.

Markku Lepistön (s. 1963) soitannollinen ura alkoi syksyllä 1969 ja ensimmäisinä opettajina olivat pelimannit Kuortaneen Salmen kylässä. Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistosta valmistumisen jälkeen Lepistö opiskeli 1982–1983 Oriveden Opiston musiikkilinjalla. Vuonna 1983 hänet valittiin vastaperustetun Sibelius-Akatemian kansanmusiikin koulutusohjelman ensimmäisten opiskelijoiden joukkoon ja hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1990 pääsoittiminaan yksi-, kaksi- ja viisiriviset harmonikat. 

Vuosien varrella opettajina ovat toimineet mm. Merja Ikkelä, Marjut Tynkkynen, Matti Rantanen, Timo-Juhani Kyllönen sekä lukuisat mestaripelimannit.

Taiteilijaurallaan Lepistö on musisoinut monissa kansanmusiikkialan tunnetuimmissa kokoonpanoissa. Yhtyelevyjen lisäksi Lepistö on julkaissut viisi soololevyä: Silta (2002), Polku (2006), Tupasoitto (2009), New Voices (2016) ja SOLOS (2018). Lisäksi hän on julkaissut kolme eteläpohjalaista harmonikkamusiikkia sisältävää nuottikirjaa: Sitähä voi inspiroira (1999), Tauno Krossin nuottikirja (2009) ja Tupasoitto (2020).

Mikko Helenius (s. 1977) on opiskellut Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolla, ja hän on työskennellyt kanttorina pääkaupunkiseudun seurakunnissa vuodesta 1997 alkaen ja nyt Oulunkylän seurakunnassa. Helenius on opiskellut bandoneoninsoittoa Juan José Mosalinin oppilaana Pariisissa vuosina 2001–2004 ja sävellystä Gustavo Beytelmannin johdolla.

Helenius on säveltänyt ja sovittanut runsaasti kirkkomusiikkia sekä musiikkia teatteriin ja useisiin dokumenttielokuviin. 

Kirkkomusiikin lisäksi Mikko mm. kirjoittaa teatteriin ja sovittaa orkestereille. Hän on esiintynyt soittajana tangoyhtyeissä monissa Euroopan maissa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Markku Lepistö & Mikko Helenius:
Bellows and Pipes CD-levy (2019)
Myynnissä konsertin aikaan 15 €