49. LAHDEN KANSAINVÄLINEN URKUVIIKKO
9.–15.8.2021

Lauantai 14.8.2021,
klo 19.00
Nastolan kirkko, Lahti

WANHAT WASKET
Harri Lidsle, tuuba ja vanhat vasket
Anna-Maija Virtanen, urut

 

Konsertit pidetään rajoitukset huomioon ottaen, joten huolehditaan, että tullaan vain terveinä konserttiin, käytetään maskeja sisätiloissa, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, pidetään 2 metrin välit toisiin ihmisiin ja kirjoitetaan yhteystiedot valmiiksi paperille jonotuksen välttämiseksi lipunmyynnissä.

Ohjelma:

Perttu Hietanen – Taisto Wesslin: Nocturno
Oskar Merikanto: Merellä Op. 47 nro. 4
Heino Kaski: Pankakoski Preludi pianolle Op. 48/1
Maurice Ravel: Pavane kuolleelle prinsessalle
Pjotr Tsaikovski, sov. Niklas Hagmark: Sarja baletista Joutsenlampi
Léon Boëllmann: Toccata from Suite Gothique op. 25
Gaetano Donizetti, sov. Niklas Hagmark: Una furtiva lacrima
Giuseppe Verdi, sov. Niklas Hagmark: Brindisi, Libiamo ne’lieti calici,
oopperasta La Traviata
Giuseppe Verdi, sov. Niklas Hagmark: Alkusoitto oopperaan Aida

Liput • Tickets 20 € / lippu.fi ja tuntia ennen ovelta.

Harri Lidsle on toiminut Sinfonia Lahden muusikkona vuodesta 1990. 

Hänen muusikon uralleen mahtuu orkesterikonserttien ohella huomattava määrä muitakin konsertteja, lastenkonserttien ollessa ehkä se kaikista läheisin esiintymismuoto. 

Yksittäisistä konserttikokonaisuuksista tärkeimmät ovat Tuubakimalainen-lastenkonsertti sekä Konsertti tuli kylään -konsertit. Lastenkoserttien määrä ylitti vuonna 2021 jo 1400 esityksen rajan. Yhteensä omia konsertteja saattaa tulla helposti yli sata vuodessa. 

Lidsle on myös tunnettu nykymusiikin tulkki ja hänelle on kirjoitettu, tai hän on kantaesittänyt, kolminumeroisen määrän sooloteoksia. Aakkosissa ensimmäisinä niminä tulevat Kalevi Aho, Alexander Arutunian ja Harri Ahmas.

Lähellä sydäntä on myös tulevien vaskimuusikoiden koulutus. Kaudella 2012-2015 Lidsle vastasi Suomen Kulttuurirahaston Katapultti-apurahan mahdollistaman Vaskisoitinakatemian toiminnasta. Koulutuksen piirissä oli yli 90 nuorta lahjakkuutta kautta maan. 

Uran aikana hän on myös ehtinyt mm. kehittää soittimia soitintehtaiden kanssa, järjestää Kansainvälisen Tuuba- ja Euphonium konferenssin sekä toimia kilpailutuomarina useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Lieksan Vaskiviikon Vuoden vaskisoittajaksi hänet valittiin 1997.

 
Anna-Maija Virtanen on lahtelainen urkuri ja pianisti. 

Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015, jossa hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Liisa Ahlbergin ja Markku Mäkisen johdolla. 

Musiikkipedagogiksi hän valmistui vuonna 2009 Lahden ammattikorkeakoulusta. Hän on esiintynyt solistina sekä useiden kuorojen säestäjänä niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Virtanen työskentelee Lahden Ristinkirkon urkurina.