Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Antti Tikkanen


Suomen barokkiorkesteri on yksi Suomen ensimmäisistä barokkiorkestereista. Vuonna 1989 joukko barokkimusiikkiin perehtyneitä musiikinopiskelijoita ja nuoria muusikoita ryhtyi harjoittelemaan yhdessä keulahahmonaan Sibelius-Akatemian cembalonsoiton lehtori Anssi Mattila. Yhtyeen debyytti oli Yleisradion Musiikkia ennen romantiikkaa-

festivaalilla Helsingin saksalaisessa kirkossa.

Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Antti Tikkanen aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana Oulaisissa, sittemmin hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan 1997 Lajos Garamin oppilaaksi ja vuosina 2000-2005 hän opiskeli professori Mi-Kyung Leen luokalla. Barokkiviulua hän opiskeli barokkiviulua Kreeta-Maria Kentalan opissa.

Antti Tikkanen esiintyy solistina ja kamarimuusikkona sekä on jousikvartetti Meta4:n jäsen. Vuonna 2004 Meta4 voitti Dmitri Shostakovits -kilpailun Moskovassa ja kvartetin menestys jatkui Joseph Haydn -kilpailun voitolla Wienissä vuonna 2007. Samana vuonna kulttuuriministeri myönsi kvartetille Suomi-palkinnon tunnustuksena lupaavasta läpimurrosta. Antti Tikkanen on esiintynyt lukuisten suomalaisten orkesterien solistina.

Antti Tikkanen järjestää synnyinseudullaan Kamari Soi! -tapahtuman Oulaisten Musiikkiviikkojen yhteydessä. Vastaavasti nykyisellä kotialueellaan Helsingissä toimiva Punavuoren Kamarimusiikkiyhdistys on Tikkasen ja hänen puolisonsa, viulisti Minna Pensolan yhteinen projekti helsinkiläisen kamarimusiikkitapahtumien elävöittämiseksi. Yhdistys järjestää säännöllisesti konsertteja läpi vuoden.

 

« Takaisin