Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Erik Söderström


Eric-Olof Söderström suoritti Sibelius-Akatemiassa kanttoriurkuri-tutkinnon, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan yleisellä osastolla mm. kuoronjohdossa opettajinaan Harald Andersén, Eric Ericson ja Peter Erdelyi.

Söderström suoritti kuoronjohdon diplomitutkinnon vuonna 1985 ja jatkoi sen jälkeen opintojaan Jorma Panulan kapellimestariluokalla. Orkesterinjohdon diplomitutkinnon hän suoritti vuonna 1988. Hän on lisäksi opiskellut orkesterinjohtoa Jussi Jalaksen ja Arvid Jansonsin mestarikursseilla sekä Wienissä vuosina 1988-89. Söderström perusti diplomi- tutkintoonsa Suomalaisen Kamarikuoron, joka voitti 1985 EBU:n "Let the peoples sing" -kamarikuoro- kilpailun.

Söderström on myös toiminut kuoromestarina Savon- linnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa. Taiteellisena johtajana hän on toiminut mm. Radion kamarikuorossa ja Mikkelin kaupunginorkesterissa.

Tällä hetkellä Söderström toimii vierailevana johtajana Helsingin kamarikuorossa (ent. Radion kamarikuoro). Hän on toiminut vierailevana johtajana v. 2006-2007 Eric Ericson -kamarikuorossa (Tukholma).

Vuodesta 2011 Söderström toimii perustamansa Uusimaa-kuoron harjoittajana ja johtajana. Oratorio- kuoro Uusimaa toimii yhteistyössä Lohjan kaupungin- orkesterin kanssa. Söderström toimii Porvoon ruotsalaisen tuomiokirkkoseurakunnan kanttorina ja musiikin johtajana.

« Takaisin