Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Erkki Louko

Erkki Louko (1994) aloitti viulunsoiton opinnot viisivuotiaana Espoon musiikkiopistossa. Vuodesta 2007 alkaen hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Janne Malmivaaran ja Merit Palaksen johdolla. Tällä hetkellä hän opiskelee professori Yair Klessin johdolla Royal Northern College of Musicissa Maschesterissa. Erkki on osallistunut myös lukuisille mestarikursseille sekä kotimaassa että ulkomailla mm. Ana Chumanchencon ja Cristian Tetzlaffin johdolla.

Kilpailumenestystä Erkki Loukolle on kertynyt mm. Jyväskylän viulukilpailussa: 2007 toinen sija sekä 2009 ensimmäinen sija. Hän on osallistunut lukuisiin muihin viulukilpailuihin ja nappasi  mm. vuonna 2015 finaalipaikan Kuopion kansallisessa viulukilpailussa.  2015-2016 Erkki osallistui Royal Northern College of Musicin konserttokilpailuun, jonka hän voitti.

Vuonna 2015 Louko perusti pianotrion, jonka muut jäsenet ovat Wayne Known, sello ja Victor Lim, piano. Trio on menestynyt monissa kilpailuissa ja saanut useita palkintoja.

Louko on esiintynyt mm. Tapiola Sinfoniettan, Kuopion kaupunginorkesterin ja Jyväskylä Sinfonian solistina sekä konsertoinut runsaasti kotimaassa, esimerkiksi Kuhmon Kamarimusiikissa vuonna 2010 sekä lukuisilla muilla festivaaleilla, myös ulkomailla.  Erkki Louko soittaa Suomen Kulttuurirahaston lainaamalla Giuseppe Gaglianon 1760 rakentamalla viululla.
« Takaisin