Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Heikki Ruokonen

Heikki Ruokonen (1958) on Järvenpääläinen freelancemuusikko, kanttori-urkuri, kuoronjohtaja, pianisti. Hän on toiminut kirkon musiikkiviroissa Lahdessa, Hollolassa, Helsingissä ja vuodesta 1990 Järvenpäässä. Ruokonen johtaa järvenpääläistä seurakunnan Prima Vista -kuoroa, joka on nuorten aikuisten sekakuoro. Kuoron kanssa on tehty muun muassa Jesus Christ Superstar -rockooppera teatteri- ja konserttiversioina Helsingissä ja Järvenpäässä. Tänä vuonna teos tehdään Krapin Pajassa Tuusulassa.

Kuoron kanssa on esitetty myös eteläamerikkalaista musiikkia itsensä säveltäjä Ariel Ramirezin ja orkesterin kanssa Finlandiatalossa Helsingissä 2003 sekä esiinnytty Meri ja musiikki -tapahtumassa Inkoossa 2004.

Heikki Ruokosen ominaista aluetta on improvisaatio; esimerkkinä elokuvamusiikkiteemat ja niiden muunnelmat. Tänä vuonna kesäkuussa Ruokonen esiintyy Sodankylän elokuvafestivaaleilla ja soittaa elokuvamusiikkia Sodankylän kirkon uruilla.

Muutama vuosi sitten Heikki Ruokonen soitti improvisaationa musiikin Fritz Langin Metropolis –elokuvaan  Agricolan kirkossa Helsingissä. Viime vuonna hän soitti Järvenpään kirkossa Kuningasten kuningas –elokuvan taustamusiikin.

Lahden Urkuviikkojen Sibeliustalon konsertissa  soi Modest Musorgskin teos Näyttelykuvia. Esitettävä musiikki on sovitettu uruille pianoversioista sekä Oskar Gottlieb Blarrin urkusovituksesta. Urkuosuudet ovat osittain Heikki Ruokosen sovittamia. 


« Takaisin