Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Kalevi Kiviniemi

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi tunnetaan laaja-alaisuudestaan sekä musiikin eri tyylilajien että ohjelmiston suhteen. Hän on konsertoinut useaan otteeseen Pariisin Notre-Dame -katedraalissa ja Saint-Clotilde -basilikassa sekä levyttänyt Orléansissa ja Rouenissa historiallisilla Cavaillé-Coll-uruilla. Euroopan lisäksi Kiviniemi on konsertoinut mm. USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Filippiineillä. Hän on esiintynyt lukuisten nimekkäiden orkestereiden solistina sekä ulkomailla että Suomessa. Hän on myös toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa ja pitänyt mestarikursseja. Lahden kansainvälisen urkuviikon taiteellisena johtajana Kiviniemi toimi yhdentoista vuoden vuoden ajan.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta- ja yhden platinalevyn. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kuukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundationin toimesta. Vuonna 2001 Kiviniemi  vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. 

Kuluvana vuonna Kalevi Kiviniemi konsertoi mm. Leipzigin Gewandhausissa,  Moskovan Tsaikovski-salissa,  Pariisin Nôtre-Damessa sekä Pohjoismaissa Stavangerin konserttitalossa ja Tukholman kaupungintalolla (onko kaupungintalossa urut).

« Takaisin