Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Giampaolo Di Rosa


Giampaolo Di Rosa (s. 1972 Cesena, Italia)

 Pianisti, urkuri, cembalisti, improvisoija, säveltäjä, tutkija, opettaja, taiteellinen johtaja... Monitaituri Giampaolo Di Rosa on poikkeuksellisen lahjakas monien instrumenttien improvisoija. Hän on esiintynyt ympäri maailman niin esiintyjänä kuin mestariluokkien opettajana. Musiikkiopintojensa tuloksena hänellä on taskussaan useita merkittäviä oppiarvoja.

 Di Rosan valtava repertuaari ulottuu historiallisesta kaudesta nykypäivään saakka. Se koostuu merkittävien urkusäveltäjien kokonaisteoksista sekä hänen omista sävellyksistään, jotka ovat soineet huomattavien urkutaiteilijoiden tulkintoina.  Hän on  myös julkaissut tusinoittain CD-levyjä, jotka sisältävät pääasiassa hänen piano- ja urkuimprovisaatioitaan.

 Di Rosa on kehittänyt improvisointiin oman, persoonallisen lähestymistavan, jolla hän ihastuttaa kuulijansa myös omien virtuoosimaisten sävellystensä tulkkina. Iberialaiset urut on tällä hetkellä hänen kiinnostuksensa kohteena. Näiden historiallisten, espanjalaisten urkujen sointikuva poikkeaa perinteisestä eurooppalaisesta koulukunnasta, mutta sopii hyvin sekä vanhan että modernin musiikin tulkitsemiseen.

 Konsertoinnin ohella Giampaolo Di Rosalla on lukuisia muita tehtäviä mm. urkukilpailujen tuomarina, urkufestivaalien johtajana ja residenssiurkurina useissa merkittävissä kirkoissa.  Vuonna 2010 Portugalin presidentti kunnioitti Di Rosaa maan

merkittävimpiin kuuluvalla kunniamaininnalla (Officer od the Order of Prince Henry the Navigator) hänen merkittävästä työstään urkumusiikin ja improvisoinnin hyväksi.

www.ipsar.org
www.giampaolodirosa.org

 

 

 

 

 « Takaisin