Pressi kuvat

Esiintyjät

Kuva artistista

Pauli Pietiläinen

Pauli Pietiläinen tunnetaan erityisesti urkusovitusten esittäjänä ja kiinnostavien, viihdyttävienkin konserttiohjelmien värikkäänä esittäjänä.

Pauli Pietiläinen soitti ensikonserttinsa vuonna 1992. Hän on esiintynyt lukuisissa konserteissa kotimaassa, mm. Lahden Kansainvälisellä Urkuviikolla, ja tehnyt äänityksiä Yleisradiolle sekä paikallisradiolle Pietarissa. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut Ruotsissa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Ranskassa (mm. Pariisin Notre-Dame), Espanjassa, Unkarissa, Hongkongissa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Argentiinassa. Hän on levyttänyt useita CD-levyjä, ja tehnyt äänityksiä radiolle, sekä vieraillut avustajana orkesterien konserteissa ja levytyksissä.

Pauli Pietiläinen toimi vuosina 1989–2000 kanttorina Lahdessa, 2000–2005 Turun tuomiokirkon urkurina. Hänen aloitteestaan perustettiin Turun Urkujuhlat ja vuosina 2004-2005 hän toimi sen johtajana. Vuodesta 2005– Lahden Ristinkirkon urkurina. Director cantus -arvonimi 2009, teologian maisteri 2012, pappisvihkimys toukokuussa 2014. Pauli Pietiläinen toimii Keski-Lahden seurakunnassa pastorina ja kanttorina.

Vuonna 2017 Pauli Pietiläinen kutsuttiin Lahden kansainvälisen Urkuviikon johtajaksi.

« Takaisin